viernes, 13 de enero de 2017

BORRETA DE MELVA

Plat típc unit a la gastronomía de localitats de la Marina Alta i Baixa, encara que te infinitats de variants segons el lloc a on la tastem. Està elaborat a partir de salaó de melva, un peix blau que fa que aquest plat tinga unes propietats nutritives úniques de la dieta mediterrània.

INGREDIENTS

300 g de melva en salaó
4 pebreres seques
200 g d´abadejo
4 tomaques seques
2 cebes
1 cap d´alls
4 creïlles
Oli d´oliva
1 manoll de espinacs
1 cullera xicoteta de pebre roig
2 nyores
sal


PREPARACIÓ

Es dessala la melva (4 hores), després s´escalda per a que estiga mes dura.
es dessala l´abadejo i les tomaques.

ELABORACIÓ

Es posen a bullir les cebes a la cassola. Després posem les creïlles, les nyores, les pebreres i les tomaques.

A continuación les espinacs i el cap d´alls. En un morter s´esclafen el dos dents d´alls, es posa l´oli i després un poc de caldo i es posem a la cassola.

Bullir a poc foc.

Per últim es posa la melva i l´abadejo. Es rectifica de sal i es posa un poc de prebre roig. Una vegada bullida es millor deixar-la reposar.

Es un menjar apropiat per a l´època invernal i ens aporta nutrients com el Omega 3-6, bons per a persones que tenen problemes cardiovasculars.

-

No hay comentarios:

Publicar un comentario