martes, 17 de enero de 2017
TAULES DE COMPOSICIÓ D´ALIMENTS
Són col·leccions de dades de composició d’aliments, representatives dels aliments consumits per la població. Interessen a vegades components dels aliments.
La necessitat de disposar de Taula de Composició d´Aliments es basa en :
- Avaluació i planificació de l’alimentació d’individus o poblacions.
- Realització d’estudis nutricionals en els que es quantifica la ingesta de determinats components i/o s’avalua el seu efecte Planificació de la ingesta d’individus o grups d’individus Formulació d’aliments i el seu etiquetat nutricional Altres: laboratoris d’anàlisis, elaboració de regulacions, docència, etc.
Aci tenim un exemple de com és una taula de composició de alimets i com es distribuix.
Els sistemes quantitatuis a l´hora de elaborar la composició nutricional per exemple d´una recepta; requereix càlculs energétics i necessita l´ús de taules de composició d´aliments. Aquestes expressen la quantitat d´energia i tipus de nutrients continguts en un aliment per cada 100 g de pes.
Per calcular el valor energètic d´un alimet hi haurà prou en multiplicar el pes de cada nutrient per
l´ energia que suministra i sumar els valor obtiguts.
Si posem per exemple 100 d´un iogurt que contiga 2,4g de proteïbes, 13 g de hidrats de carboni i 1,9g de greixos el valor energètic será el resulatat de sumar:
(2,4g*4 g/kcal)+(13g*4g/kcal)+(1,9 g*9g/kcal)= 78.7 kcal
Ahí hem calcular les kcalories d´un aliment, i és així com hem de traure la composició nutricional.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario